Slutfasen av "Ta plats i Valsta" - styrgrupp gick igenom verksamheten samt diskuterade vägar framåt med inbjudna gäster

Verksamheten "Ta plats i Valsta" lider mot sitt slut. I fredags hade vi i KSAN:s projektstyrgrupp en presentation av verksamheten så här långt. Projektledare Jenny Andersson höll en dragning av hur vi arbetat upp det värdefulla kontaktnätet i Valsta, hur vi hittar ledare till ledarutbildningarna och vad innehållet varit i dessa (bland annat värderingsövningar utifrån 11 teman, men också teoripass om påverkan och inkludering) samt andra aktivieteter som vi anordnat i ansluning till "Ta plats i Valsta", såsom två stycken trygghetsträffar där ett stort antal aktörer deltagit, samt ett scensamtal där en författare pratat om flykt ur ett feministiskt perspektiv samt en träff med Kvinnojouren Sigtuna om våld i nära relationer. Vi har även pratat om vår verksamhet efter en ljusmanifestation i Valsta, samt deltagit på ABF Stockholms Vecka fri från Våld. Och vi har omvärldsbevakat gneom att delta på utbildningspass av exempelvis BRIS, för att få tips på hur hantera svårta ämnen i möten med ungdomar. 
En del av de ledare som gått utbildningen har även hållit i studiecirklar utifrån metodmaterialet "SNACK 2.0" och detta har varit mycket uppskattat av såväl ledare som deltagare; att diskutera ämnen som vänskap, sociala medier, trakassierer och livsåskådning med jämnåriga. 

Under fredagens träff kring förebyggande arbete för unga, hade KSAN även bjudit in Sara Heine från Narkotikapolitiskt Center (NPC) och Farida al-Abani från Svenska Sällskapet för nykterhet och folkbildning (SSNF) De deltog med kloka insikter kring förebyggande arbete kring unga men vi pratade även om tjejer/kvinnor i äldre åldrar. Tillsammans pratade vi om vägar framåt, för en värld fri från beroende. Kollage 15 dec styrgrupp Jenny presenterar Sara och Farida

KSAN är medlem i

KSAN Postadress

KSAN
c/o Solidaritetshuset
Tegelviksvägen 40
116 41 Stockholm

Kansliet
Telefon: 0703-769216
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bankgiro
5604-9927