Utbildning i KSAN:s metodmaterial

Utbildning i KSAN:s metodmaterial

KSAN anordnar utbildningsdagar för både erfarna och nya ledare som ska starta upp tjejgrupper eller möter unga i sin yrkesverksamma vardag.  

Grunden i vår utbildning är vårt metodmaterial SNACK 2.0 – med 11 teman och 48 övningar för dig som möter unga, med tillhörande ledarhandledning.  

Hör gärna av er för tankar om innehåll, förslag på dag och tid, om fysiskt: var ni önskar att utbildningen äger rum - eller önskar ni den på distans? 
 Vi skräddarsyr gärna efter era behov.  

Prisförslag ges vid förfrågan. 
Utbildningsmaterial beställer ni via vår webbshopp.  

SNACK 2.0 (KSAN 2023) 

Metodmaterialet SNACK 2.0 är en utveckling av KSAN:s tidigare material ”Bella grus och glitter”. Materialet bjuder in till möjligheter tillsammans i grupp och i ett tryggt rum gå igenom utmanande teman, utmana sina egna gränser och stärkas i att sätta dem, växa tillsammans och på egen hand. Det är inte bara ett uppdaterat material utan också ett nytt mer anpassat till 2000-talets utmaningar för unga.  

SNACK 2.0 består av elva teman och 48 övningar, som underlag för bra snack. Materialet är uppbyggt i en metoddel och en temadel. 

Metoddelen beskriver pedagogiken och hur de olika värderingsövningarna går till och vad syftet med dem är. Där finns också tips på hur du kan skapa ett tryggt inkluderande rum, sätta upp gemensamma regler för era träffar och lämpliga aktiviteter för att bryter av mer svåra snack. 

Temadelen innehåller 11 teman som rör bland annat självkänsla, vänskap, sociala medier, alkohol och andra droger, jämställdhet, kropp och utseende, trakasserier, kärlek och sex, de stora frågorna som livsåskådning och existentiella frågor, och framtid, drömmar och mål. 

Materialet är också rikt illustrerat med bilder framtagna för vår tid. 

Ledarhandledningen tillhörande metodmaterial är ett stöd för att både planera inför, under och efter varje tema och stöd för unga nya i sitt ledarskap.  

Du hittar även den i webbshopen.   

Utbildningens upplägg 

Vi går igenom ledarskap, självledarskap, konflikthantering, att som ledare främja ett tillgängligt och inkluderande klimat, att skapa utrymme för svåra frågor, att i grupp sätta gränser liksom att utmana dem och som ledare navigera genom utmanande ämnen och främja ett öppet och tillåtande samtalsklimat.    

För frågor om våra utbildningar kontakta: 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  
Tel 0703 76 92 16 

KSAN är medlem i

KSAN Postadress

KSAN
c/o Solidaritetshuset
Tegelviksvägen 40
116 41 Stockholm

Kansliet
Telefon: 0703-769216
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bankgiro
5604-9927