Image

Ledarskapsutbildning

För unga

Inom ramen för projektet TA PLATS utbildar vi unga tjejer och kvinnor från ytterförortsområden i ledarskap, utmanar dem att ta på sig ledartröjan för att öka möjligheten för dem att ta plats i beslutande rum. De lämnar utbildningen stärkta i ledarskap, självledarskap, konflikthantering, gränssättning, breddat socialt nätverk och med en insikt om att de är viktiga som ledare och är förebilder för andra unga Det övergripande syftet att jämna ut klyftorna på arbetsmarknaden och möjliggöra för en bred representation av ledare på arbetsmarknaden.

För yrkesverksamma

Vi utbildar andra målgrupper, såsom yrkesverksamma i ideella sektorn, kommun, skola och andra aktörer som möter och ska leda unga i samtalsgrupper. I utbildningen går vi igenom våra olika metodmaterial och att starta upp tjejgrupper, olika teman, förarbete, verktyg för samtal under träffarna, konflikthantering, tryggt ledarskap och hur följa upp det som lyfts under träffarna. Utbildningarna skräddarsys efter behov och den gruppsammansättning som ungdomsgrupperna planeras bestå av. Vi erbjuder både digitala och fysiska utbildningsträffar.

Innehåll

I samtliga utbildningar går vi igenom ledarskap, självledarskap, konflikthantering, att som ledare främja ett tillgängligt och inkluderande klimat, att skapa utrymme för svåra frågor, att i grupp sätta gränser liksom att utmana dem och som ledare navigera genom utmanande ämnen och främja ett öppet och tillåtande samtalsklimat.

Deltagarna får verktyg för att starta upp ungdomsgrupper eller liknande sammanhang.

KSAN är medlem i

KSAN Postadress

KSAN
c/o Solidaritetshuset
Tegelviksvägen 40
116 41 Stockholm

Kansliet
Telefon: 0703-769216
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bankgiro
5604-9927