KSAN under vecka 47 - En vecka fri från våld, webbinarium och ljusmanifestation

Snart dags, V. 47 - vecka fri från våld; en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld, på initiativ av Unizon och MÄN. Här nedan listar vi vad vi på KSAN gör under den veckan, och vad vi gjort i denna vecka på samma tema.

På fredag 24/11 ordnar vi ett lunchwebbinarium  om en ny metod för att upptäcka våld i nära relationer. Pratar gör Angelica Tiss Lano som är pecialistsjuksköterska inom ambulanssjukvård, och arbetar med frågor rörande våld i nära relationer på AISAB. Hon kommer att prata om visioner och arbetssätt utifrån sin arbetsplats inom ambulanssjukvård. Hon berättar om rutinmässiga frågeställningar om våldsutsatthet, utbildning för ambulanspersonal i ämnet. Och om vikten av samverkan mellan ambulanspersonal och polisen för att förebygga våld mot kvinnor. Det kommer även att finnas möjlighet att ställa frågor.
Här kan du se seminariet i efterhand på Facebook.

KSAN medverkar även vi vid ljusmanifestation vid i Valsta på torsdag 23/11, där vi efteråt berättar hur vi jobbar med de här frågorna men även annan verksamhet vi gör. Det är samverkansprojeket Vi i Valsta som står bakom, inspirerat av modellen BID, Business Improvement District, som bygger på lokal samordning och samfinansiering. Även Kvinnojouren Sigtuna och Sigtuna kommun är arrangörer. 

Mer om hur KSAN och våra medlemsorganisationer arbetar för att motverka våld:

KSAN:s medlemsorganisationer däribland Unizon anordnar seminarier under veckan. Är du medlemsorganisation hos oss och anordnar något under vecka 47? Hör gärna av oss till oss så kan vi tipsa vidare.

Och i veckan som nu varit, har vi både deltagit i släpp av boken ”Combat violence against women” samt deltagit i preventionsdagen anordnad av Unizon och Män, så det här är viktiga frågor för oss.

KSAN är medlem i

KSAN Postadress

KSAN
c/o Solidaritetshuset
Tegelviksvägen 40
116 41 Stockholm

Kansliet
Telefon: 0703-769216
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bankgiro
5604-9927