KSAN:s vecka i Kanada

Britt dag1

Britt Fredenman, BellaNet International projektsamordnare har utbildat 20 unga mödrar under sin första dag i Provinsen Quebec, Kanada, nu i veckan.

Med på utbildningsdagen den 7 oktober var mödrar som genomgår sin behandling mot missbruk. De bor på center där det finns läkarvård, rehabilitering, barnläkare och eftervård.


Med på bilden finns 6 kvinnor som jobbar på Portage Mother- Child Program i Quebec (bilden till vänster).

Britt dag2

 

På tisdagen den 8 oktober har KSAN föreläst på ett behandlingscenter i kanadensiska Montreal. Tack vare Britt Fredenman, vår projektsamordnare, har KSAN utbildat personal (på bilden till höger) på ett Behandlingscenter för schizofreni och psykoser som orsakats eller förvärrats på grund av alkohol- och/eller narkotikabruk.

På utbildningsdagen deltog också 10 tjejer och kvinnor som på centret genomför sin behandling. De bor på plats där det finns läkarvård, behandling och rehabilitering.

Britt dag3

 

Onsdagen den 9 oktober hade BellaNet Canada sin tredje grupp utbildade ledare för genderspecifik drogprevention (bilden till vänster). 

Projektledare Britt Fredenman var i Lac Echo i Prevost i Laurentides County och föreläst för och utbildat personal på ett Behandlingscenter för unga och vuxna kvinnor som tidigare haft missbruk. Denna gång deltog ca 45 tjejer och kvinnor på utbildningsdagen. De bor på centret och genomför sin behandling på plats. Där finns även läkarvård och rehabilitering.

Verksamheten som erbjuds här gör en absolut skillnad i människors liv.

torsdagen den 10 oktober föreläste Britt för och utbildat kvinnlig personal på ett Behandlingscenter i Cassidy Lake i provinsen Brunswick för tonårstjejer som tidigare haft missbruk. Britt dag 4

På utbildningsdagen deltog också 11 tjejer som på centret genomför sin behandling och rehabilitering. De bor på centret och där finns läkarvård, behandling och rehabilitering. Verksamheten är mycket uppskattad av de boende. 

Med på bilden (till höger) finns också manlig personal som arbetar på avdelningen för tonårspojkar. 

 

Britt dag6

 

Tisdagen den 15 oktober samordnades utbildningen (bilden till vänster) på Portage Behandlingscenter i Elora i Wellington County, sydvästra Ontario i Kanada.
Projektledare Britt Fredenman har föreläst för och utbildat kvinnlig personal på Behandlingscenter för tonårstjejer som tidigare haft missbruk. Tjejerna bor på centret under 6 månader med tillgång till läkarvård, behandling och rehabilitering. Verksamheten är väldigt viktig för de boende. 

BellaNet Canada har nu sin femte grupp utbildade ledare för genderspecifik drogprevention.

Vi på KSAN är väldigt glada för att kunna sprida vår kunskap och är stolta över vår modiga projektsamordnare Britt!

KSAN är medlem i