KSAN:s BellaNet deltar i förebyggande projekt i DRK, Kongo

Rädda Barnen, (Barnaheill), Island, har startat ett humanitärt projekt i South Kivu, Demokratiska Republiken Kongo, DRK, i februari 2021. Britt WOCAD
KSAN:s BellaNet International med utbildningsinsats för tjejgruppsledare samarbetar med Barnaheill och Rädda barnen i DRK för att genomföra genderspecifikt förebyggande arbete för barn, förebygga sexuella övergrepp, erbjuda psykosocialt stöd till barnoffer och introducera "barnsäkra" områden (Child Friendly Spaces) där lek och interaktivt spel blandas med kunskap om risker, säkerhet och självhjälp. 

Projektet syftar till att skydda barn från våld, övergrepp, exploatering, misär mm. och erbjuda stöd för de som har blivit offer för det tidigare. Första delen av projektet bygger på förebyggande av sexuella övergrepp på barn med interaktiva metoder som används inom BellaNet.

Britt Fredenman, projektledare för BellaNet International   

I del ett av projektet samarbetar Sigridur Björnsdottir, project manager på Rädda Barnen, Island, Gudrun Helga Johannsdottir, vice GD på Rädda Barnen och Britt Fredenman, projektledare för BellaNet International.

Projektet har stöd från Isländska Utrikesministeriet.

Läs mer här 

 

KSAN är medlem i