Kunskap är makt - för främjande av kvinnors hälsa och deltagande

Projektet avser att öka såväl KSANs kapacitet som paraplyorganisation som kvinnors kunskaper om riskfaktorer för utanförskap för att främja kvinnors hälsa och deltagande i den demokratiska processen. Projektet genomförs i samarbete med strategiskt utvalda medlemsorganisationer och externa föreläsare för särskilda kunskapsområden samt internationella deltagare för erfarenhetsutbyte och utveckling av metoder för att främja kvinnors hälsa i Sverige med bästa möjliga kunskap för detta.

Projektet pågår sedan juni 2016 med projektmedel från MUCF.

 MUCFbidragsstampel 86x84 2

Se KSANs seminarium "Tjejer som knarkar" från juli 2016 här.

Läs mer om kvinnokonferensen "Focus on women in addiction" från september 2016 här.

Projektet har genomförts med processinriktade kunskapsseminarier och deltagande i hands-on-workshops samt nätverkande. Projektaktiviteterna har fått medialt intresse och KSAN har deltagit i mässor och konferenser, t.ex. Almedalen, Mässan Sverige mot Narkotika, den internationella kvinnokonferensen ”Focus on women in addiction in the 2020’s” i september, ordförandekonferensen 8 oktober samt NordANs kvinnosektion.

KSAN anordnade bland annat ett opinionsbildande seminarium i Almedalen ”Tjejer som knarkar – Vem bryr sig?”. Ordförande Maj-Inger Klingvall modererade seminariet och kanslichef Leena Haraké deltog i panelen. Seminariet dokumenterades med filminspelning. Sveriges Radio direktsände en intervju med Leena Haraké efter seminariet.

Projektarbetet har bland annat lett till att en kvinnoorganisation har sökt medlemskap hos KSAN den 15 december. Intervjuer i Sveriges Radio från Almedalen och P4 Gävleborg från Mässan Sverige mot Narkotika och i Drugnews. Den internationella kvinnokonferensen resulterade i en resolution till FNs CND-möte i mars 2017 med flera kvinnospecifika krav.

KSAN är medlem i

KSAN Postadress

KSAN
c/o Solidaritetshuset
Tegelviksvägen 40
116 41 Stockholm

Kansliet
Telefon: 0703-769216
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bankgiro
5604-9927